Ronaldo schrijft geschiedenis en blijft op jacht naar wereldrecord

Ronaldo schrijft geschiedenis en blijft op jacht naar wereldrecord

11 september 2019 – Cristiano Ronaldo scoorde dinsdagavond vier keer in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Litouwen en vestigde hiermee wederom een record. De Portugese aanvaller heeft nu 25 keer gescoord in EK-kwalificatiewedstrijden en is Robbie Keane, die 23 doelpunten maakte, voorbij in de lijst van topscorers in EK-kwalificatieduels.De superster van Juventus is inmiddels 34 jaar oud, maar liet gister zien nog net zo hongerig te zijn als toen zijn carrière begon. Ronaldo is al een tijdje Europees topscorer aller tijden, maar hij verstevigde die positie nog maar eens met zijn vier treffers tegen Litouwen. Ronaldo heeft nu 93 doelpunten gemaakt voor Portugal, in 160 interlands.

In de geschiedenis van het voetbal is er maar één speler met meer internationale doelpunten dan Ronaldo. Dat is Ali Daei, die in 149 interlands 109 doelpunten maakte. Ook dit record komt steeds dichterbij voor de Portugees, hij is nog maar zestien doelpunten verwijderd van dit wereldrecord en is van plan om dat te behalen. 

Na afloop bleef Ronaldo bescheiden en zei hij het niet allemaal om zijn doelpunten draait. "Ik ben gelukkig en geniet van het moment. Maar niet omdat ik de doelpunten maak, maar vanwege het niveau dat we in de afgelopen jaren halen met de nationale ploeg. Het is aan mij om mijn land zo goed mogelijk te helpen." Ook bondscoach Fernando Santos was blij met zijn aanvaller. "Dit is het onomstotelijke bewijs dat Ronaldo de beste speler van de wereld is", sprak de Portugese bondscoach lovend, óók over de eeuwige tweestrijd met Lionel Messi. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 november 2019

  2. zondag 17 november 2019