Curaçao pakt emotioneel én cruciaal punt bij Haïti

Curaçao pakt emotioneel én cruciaal punt bij Haïti

11 september 2019 – Curaçao heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een zeer belangrijke én emotionele remise behaald in de Noord-Amerikaanse Nations League. Na het overlijden van reservekeeper Jarzinho Pieter afgelopen zondag, was het uitduel met Haïti bijzonder emotioneel, maar werd het wel met een mooi resultaat afgesloten: 1-1. Daarmee was het een zeer roerige week voor Curaçao: eerst was er de sensationele, knappe en belangrijke 1-0 overwinning in de CONCACAF Nations League na een treffer van Elson Hooi, een dag later was de hele selectie in rouw na het trieste overlijden van keeper Pieter. 

Desondanks werd er wel gespeeld tegen Haïti in de return en kwam de ploeg van Remko Bicentini knap terug van een achterstand, die werd opgelopen na een kwartier voetballen. Net als enkele dagen eerder was het Elson Hooi die scoorde en ditmaal voor de belangrijke gelijkmaker zorgde.

Door de remise gaat Curaçao aan kop van de CONCAF Nations League, die uiteindelijk rechtgeeft op deelname aan de Gold Cup in 2021. Costa Rica – dat overigens nog niet in actie kwam - is de derde ploeg uit Groep D, waaruit twee zich uiteindelijk plaatsen voor de Nations League. Voor Curaçao betekent de remise in elk geval dat men Haïti (vooralsnog) onder zich houdt.

Overige uitslagen:
Cuba – Canada 0-1
Dominicaanse Republiek – El Salvador 0-1
Puerto Rico – Guatemala 0-5


gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 29 januari 2020

  2. dinsdag 28 januari 2020