'KNVB legt met nieuwe visie beperking op opleiden onder 12 jaar'

'KNVB legt met nieuwe visie beperking op opleiden onder 12 jaar'

11 september 2019 – De KNVB heeft een nieuw beleidsplan opgeworpen voor het opleidingen van jonge profvoetballers. De voetbalbond heeft een brief gestuurd naar alle clubs waarin het aankondigt het aantal spelers onder twaalf jaar te willen beperken, om zo kinderen niet te veel te beïnvloeden en geen talenten over het hoofd te zien. Tot die leeftijd zou het volgens de bond moeilijk zijn om talent te ontdekken. Dat schrijft De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant zijn de Nederlandse clubs de laatste jaren juist succesvol met het vroeg opleiden van voetballertjes: alle veertien internationals op het veld tegen Estland speelden al voor hun elfde bij profclubs, terwijl dat ook voor velen uit andere succesvolle Oranje-lichtingen geldt. 

De KNVB spreekt van een nieuwe visie en denkt dat het herkennen van talent tot twaalf jaar erg moeilijk is: volgens hen wordt er zo een flinke groep spelers die zich pas op latere leeftijd ontwikkelen gemist. Aad de Mos denkt dat de opleiders van Nederland verre van blij zijn met deze ontwikkeling en hekelt de keuze van de KNVB dan ook.

"Dit is de omgekeerde wereld", vertelt De Mos. "Bij de profclubs vindt geweldig werk plaats. Kijk eens naar investeringen die Ajax, Feyenoord, PSV, AZ en al die anderen doen. Er verrijzen prachtige accommodaties en er is een constante stroom van talent. De KNVB moet begrijpen dat de kracht van het opleiden in Nederland bestaat uit het vroegtijdig selecteren van talent en de besten met de besten te laten trainen en spelen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 29 januari 2020

  2. dinsdag 28 januari 2020