Roeselare verrast door faillissement, club lost schulden direct af

Roeselare verrast door faillissement, club lost schulden direct af

10 september 2019 – Roeselare denkt het uitgesproken faillissement af te wenden. De club is verrast door de omstandigheden en gaat in beroep. In een verklaring staat dat alle schulden vandaag (dinsdag) zijn betaald. Volgens Roeselare is het oude management verantwoordelijk voor onbetaalde rekeningen bij een lokaal cateringsbedrijf. Het verhaal in Belgische media gaat dat spelers wekelijks op kosten van de club aten en dronken bij de betreffende brasserie.Dinsdagavond meldt de Belgische tweedeklasser dat de schuld van ruim 28.000 euro is betaald. Eerder vandaag (dinsdag) sprak de rechter het faillissement nog uit. Het nieuwe bestuur van Roeselare wist naar eigen zeggen niets van situatie af, ook niet dat de rechtszaak diende.

Lees meer: Roeselare failliet verklaard door schulden bij lokale brasserie

'We aanvaarden dat enkele verrassingen op ons pad kunnen passeren, alhoewel we nu in een gezonde financiële toestand verkeren. We zullen er dan ook alles aan doen om dergelijke situaties in de toekomst te vermijden', staat in het statement. Daarin wordt ook benadrukt dat Roeselare aan alle financiële verplichtingen voldoet.

De clubleiding gaat dan ook in beroep tegen het faillissement. 'Het nieuwe managementteam heeft de volledige steun van de eigenaars. (...) Met de steun van de eigenaar zal de ingeslagen weg verder gevolgd worden. Het doel van het huidige management is om de club stabiliteit te geven en in de toekomst door te groeien naar het hoogste niveau.'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 18 januari 2020

  2. vrijdag 17 januari 2020