Uitblinker Koopmeiners niet tevreden: "We liepen echt te kutten"

Uitblinker Koopmeiners niet tevreden: "We liepen echt te kutten"

10 september 2019 – Teun Koopmeiners was een van de uitblinkers tijdens de eenvoudige zege van Jong Oranje op Jong Cyprus (5-1). De middenvelder van AZ looft de diepte in het spel van zijn ploeg, maar beleefde ook frustrerende minuten op De Vijverberg.In gesprek met FOX Sports is duidelijk dat captain Koopmeiners niet tevreden is met het spel van Jong Oranje. "Na de eerste tien minuten dacht ik 'dit kan een leuke avond worden'. En tien minuten na rust dacht ik 'wat zijn we in godsnaam aan het doen met zijn allen'. Het was zo slordig, we liepen echt te kutten. Ik denk echt dat het met de gretigheid te maken heeft. We liepen maar wat. En als je dan onzuiver naar elkaar toe bent, is het helemaal niets."

En dat terwijl Koopmeiners zag dat er heel veel ruimte achter de Cypriotische defensie lag. "Bij elke chip die je goed gaf, was het kassa. Op een gegeven merk je dat het werkt, maar we hebben ook de hele week gehamerd op de diepte in ons spel." Onder meer dankzij de lepe balletjes en een benutte pingel van Koopmeiners, die samen met Dani de Wit, die twee keer scoorde, tot de uitblinkers behoorde, liep Oranje alsnog eenvoudig uit naar 5-1.

'Malen-route'
De vorige interland was Donyell Malen de grote uitblinker bij Jong Oranje. Een interlandperiode later maakte hij zijn debuut in het 'grote' Oranje. Koopmeiners weet dat de 'Malen-route' ook voor hem tot de mogelijkheden behoort. "Het is harstikke leuk voor Donyell natuurlijk. En als mijn tijd komt, dan sta ik er."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 25 september 2020

  2. donderdag 24 september 2020

  3. woensdag 23 september 2020