Dapper Kosovo laat Engeland eventjes zweten, winst Tsjechië

Dapper Kosovo laat Engeland eventjes zweten, winst Tsjechië

10 september 2019 – Engeland heeft in een doelpuntrijk duel afgerekend met Kosovo. Na een razendsnelle achterstand wist de ploeg van Gareth Southgate voor rust het treffen met de dappere en gevaarlijke Kosovaren te beslissen. Al kwamen de gasten, die er in Groep A goed voor staan, in de tweede helft nog een beetje in de buurt. Engeland – Kosovo: 5-3
De Engelsen kenden in Southampton een makkelijke avond, maar leken zich naar dertig tellen flink in de nesten te werken. Na geklungel in de Engelse defensie wist Valon Berisha razendsnel de score te openen voor Kosovo, dat met acht punten uit de eerste vier duels serieus kans maakt op EK-deelname.

Een droomstart voor Kosovo dus, maar daar was tijdens de rust niets meer van over. Via Raheem Sterling, Harry Kane, een eigen goal van Mergim Vojvoda en de eerste twee interlandgoals van Jadon Sancho stond het halverwege alweer 5-1 voor lijstaanvoerder Engeland.

Maar ook de eerste minuten van de tweede helft liep Engeland te schutteren. Balverlies leidde de tweede van Berisha in en na een overtreding van Harry Maguire benutte Vedat Muriqi vanaf de stip de 5-3. Kane mocht even later ook aanleggen vanaf elf meter, maar zag dat zijn inzet gekeerd werd door Arijanet Muric. Dichterbij kwam het dappere Kosovo ondanks goede kansen echter niet meer.

Montenegro - Tsjechië: 0-3
De nederlaag van Kosovo gaf Tsjechië weer wat kans in de groep. De Tsjechen konden bij een overwinning in en tegen Montenegro, dat pas twee punten sprokkelde, over de Kosovaren klimmen. Dat lukte, al duurde het ruim een helft om de ban in Montenegro te breken. Dankzij Tomás Soucek en Lukás Masopust was de buit een kwartier na rust al binnen. In de laatste minuut scoorde Vladimir Darida de derde treffer.

Tsjechië heeft nu negen punten. Eén meer dan Kosovo, terwijl Engeland op twaalf punten vooralsnog ongenaakbaar lijkt.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 25 oktober 2020

  2. zaterdag 24 oktober 2020