Frankrijk en Turkije lopen uit op verliezend IJsland

10 september 2019, 22:42   Bijgewerkt: 11 september 2019, 22:39

Frankrijk en Turkije liggen op koers voor het EK. Beide landen boekten in de kwalificatie een eenvoudige zege en gaan na zes wedstrijden samen aan kop. Naaste concurrent IJsland leed dinsdagavond een dure nederlaag bij Albanië (4-2).

Frankrijk - Andorra 3-0

Frankrijk had tegen Andorra moeite het doel te vinden. De wereldkampioen bleef op slechts drie doelpunten steken. Kingsley Coman, Clement Lenglet en Wissam Ben Yedder scoorden voor de wereldkampioen, maar dat hadden er veel meer kunnen zijn. Onder andere Antoine Griezmann miste wederom een penalty. Dat overkwam hem afgelopen weekend ook al tegen Albanië. Toen zat de lat hem dwars, tegen Andorra vond hij Josep Gomes op zijn pad. Ook het aluminium stond meer doelpunten voor Frankrijk in de weg. De zege kwam echter geen moment in gevaar.

Albanië - IJsland 4-2

IJsland kwam zwak voor de dag in de Elbasan Arena en kreeg daarvoor de rekening ook gepresenteerd. Na een half uur opende Kastriot Dermaku de score. In de tweede helft was IJsland iets beter bij de les, maar bleek het achterin kwetsbaar. Al snel maakte Gylfi Sigurdsson de gelijkmaker. Hij profiteerde nadat Albanië de bal niet goed weg kreeg. De uitstekende hervatting liep alweer een deuk op toen Albanië opnieuw op voorsprong kwam. Elseid Hysaj kreeg de rode loper uitgerold en via een combinatie met Rey Manaj scoorde de verdediger. IJsland kwam nog een keer terug via oud-Ajacied Kolbeinn Sigthorsson. Daarna werd het een gelopen koers. In de laatste tien minuten zorgden Odise Roshi en Sokol Cikalleshi voor de definitieve beslissing.

Moldavië - Turkije 0-4

Mede door een doelpunt van geboren Enschedeër Deniz Turuc deed Turkije goede zaken. De voormalig speler van Go Ahead Eagles scoorde met een vrije trap de 0-2. Grote man aan Turkse zijde was Cenk Tosun met twee treffers. Bij de 0-1 omspeelde hij Fortuna Sittard-doelman Alexei Koselev en bij de 0-3 regeerde Tosun attent in de rebound op een schot op de lat van Hakan Calhanoglu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen