Ronaldo grote man in Litouwen, drie punten Servië

Ronaldo grote man in Litouwen, drie punten Servië

10 september 2019 – In Litouwen heeft Cristiano Ronaldo weer eens bewezen wat voor doelpuntenmachine hij is. De Portugese ster maakte in het EK-kwalificatieduels drie doelpunten en hielp zijn land daarmee op weg tegen het stugge Litouwen, dat uiteindelijk alsnog met flinke cijfers afdroop. Litouwen – Portugal: 1-5
Portugal, met vijf uit drie redelijk goed gestart in Groep B, had het een uur lang lastig in en tegen Litouwen. In het zadel geholpen door Bas Nijhuis, die al vroeg ietwat makkelijk een pingel toekende, kwam Portugal vanaf elf meter via Cristiano Ronaldo op voorsprong. Natuurlijk was Portugal de betere partij tegen het kleine Litouwen, maar dankzij een oude bekende was de ruststand verrassend genoeg 1-1: Vytautas Andriuskevicius, voormalig speler van SC Cambuur, kopte raak uit een corner.

Zowaar had Portugal het even moeilijk met de Litouwers, die nog maar een punt wisten te behalen. Een mazzelgoal hielp de EK-winnaar van 2016 over het dode punt heen. Een ogenschijnlijk slap schot van Ronaldo werd slecht verwerkt door Ernestas Šetkus (ex-ADO Den Haag). De keeper kreeg de bal knullig op zijn achterhoofd en zag het leer in zijn eigen doel belanden.

Vervolgens liep Portugal dankzij – wie anders – dan Ronaldo uit naar een ruime marge. Via een intikker en een geplaatst schot zegevierde de Zuid-Europeanen met 1-5 in Litouwen. William Carvalho maakte in de slotfase namelijk de vijfde treffer voor Portugal.

Luxemburg – Servië: 1-3
Het Dusan Tadic-loze Servië moest winnen bij Luxemburg om nog hoop te houden op EK-plaatsing. In het kleine Luxemburg had het Balkanland moeite met de nummer voorlaatst van de groep. Gewonnen werd er wel: 1-3. Met twee goals was Aleksander Mitrovic de grote man aan Servische zijde. Nemanja Randonjic deelde ook in de feestvreugde, terwijl het Luxemburgse publiek opveerde dankzij een eretreffer van David Turpel.

Servië staat dankzij de driepunter op de derde plaats, met een punt minder en een wedstrijd meer dan Portugal. Oekraïne is met dertien punten uit vijf wedstrijden de koploper.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 29 maart 2020

  2. zaterdag 28 maart 2020

  3. vrijdag 27 maart 2020