Prosinecki trekt ontslag in en blijft bondscoach van Bosnië

Prosinecki trekt ontslag in en blijft bondscoach van Bosnië

10 september 2019 – Robert Prosinecki heeft zijn ontslag als bondscoach van Bosnië-Herzegovina ingetrokken. De Kroaat stapte afgelopen weekend nog op na de 4-2 nederlaag in de EK-kwalificatie tegen Armanië. Maar de bond vroeg Prosinecki te blijven om samen alsnog het Europees kampioenschap te proberen bereiken.Bosnië staat na zes wedstrijden vierde met vijf punten achterstand op nummer twee Finland. In de poule met onder meer het Griekenland van John van 't Schip en Italië gaan de eerste twee naar het EK. In de resterende duels speelt Bosnië nog tegen Finland (thuis), Griekenland (uit), Italië (thuis) en Liechtenstein (uit).

'Wijzigingen in de technische staf zouden geen positief hebben. Onze kansen op het EK zijn nog steeds realistisch en haalbaar', schrijft het bondsbestuur van Bosnië op de officiële kanalen. 'We geven volledige steun aan Prosinecki als bondscoach.'

Prosinecki: "Het was niet gemakkelijk, omdat ik probeer achter mijn beslissingen te staan. Ik ben van gedachten veranderd vanwege alle mensen die hun steun hebben uitgesproken. Het makkelijkste zou zijn om te zeggen dat het over is, maar ik heb besloten te blijven. Ik hoop dat we de zaak nog kunnen omdraaien."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 17 februari 2020

  2. zondag 16 februari 2020