Gisteren gemist: winst Jong Oranje, Portugal, Engeland en Turkije

11 september 2019, 00:30   Bijgewerkt: 10 september 2019, 23:33

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 10 september.

Jong Oranje begint na valse start met ruime zege aan kwalificatie

Jong Oranje is op De Vijverberg goed begonnen aan de kwalificatiecyclus voor het EK 2021 in Slovenië en Hongarije. Na een valste start won de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi met 5-1 van Jong Cyprus. De doelpunten kwamen op naam van Teun Koopmeiners, Dani de Wit (twee keer), Kaj Sierhuis en Deyovaisio Zeefuik.

Dapper Kosovo laat Engeland eventjes zweten, winst Tsjechië

Engeland heeft in een doelpuntrijk duel afgerekend met Kosovo. Na een razendsnelle achterstand wist de ploeg van Gareth Southgate voor rust het treffen met de dappere en gevaarlijke Kosovaren te beslissen. Al kwamen de gasten, die er in Groep A goed voor staan, in de tweede helft nog een beetje in de buurt.

Ronaldo grote man in Litouwen, drie punten Servië

In Litouwen heeft Cristiano Ronaldo weer eens bewezen wat voor doelpuntenmachine hij is. De Portugese ster maakte in het EK-kwalificatieduels drie doelpunten en hielp zijn land daarmee op weg tegen het stugge Litouwen, dat uiteindelijk alsnog met flinke cijfers afdroop.

Frankrijk en Turkije lopen uit op verliezend IJsland

Frankrijk en Turkije liggen op koers voor het EK. Beide landen boekten in de kwalificatie een eenvoudige zege en gaan na zes wedstrijden samen aan kop. Naaste concurrent IJsland leed dinsdagavond een dure nederlaag bij Albanië (4-2).

Jong Marokko loopt deelname Afrika Cup en 'Tokio' mis

Jong Marokko is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de Afrika Cup. De jonge Atlasleeuwen, waar Noussair Mazraoui wegens een blessure afwezig zat, wisten in de return op bezoek bij Jong Mali de 1-1 uit de heenwedstrijd niet meer weg te poetsen.