Van de Looi zoekt naar conclusie voor 5-1 zege Jong Oranje

Van de Looi zoekt naar conclusie voor 5-1 zege Jong Oranje

10 september 2019 – Erwin van de Looi vindt het lastig welke conclusie hij moet trekken na Jong Oranje - Jong Cyprus (5-1). De bondscoach zag zijn ploeg dinsdagavond in hun eerste EK-kwalificatiewedstrijd eenvoudig winnen, maar bepaald niet sprankelen."Dit was een lastige en geen fijne wedstrijd om te spelen. Misschien hadden we er vijf meer kunnen maken, maar anderzijds ben ik ook blij dat we er vijf maken. Ik weet nog niet precies wat ik hiermee moet", zegt Van de Looi tegen FOX Sports. "De ruimtes waren klein vandaag. De tweede helft leek wel een soort powerplay. Als de tegenstander zo dicht op elkaar staat, moet je vaker schieten en meer voorzetten geven. We bleven maar spelen."

Jong Oranje kwam zelfs op een 0-1 achterstand. Op verschillende posities ging het bij de Cypriotische tegentreffer fout, maar zagen vooral Justin Hoogma en Perr Schuurs er niet goed uit. "Dat was een slecht moment van ons. Alle dingen die fout konden gaan, gingen fout. Zelfs zij kunnen dan een doelpunt maken. Daar hebben we het van tevoren over gehad."

In de basis koos Van de Looi voor Hoogma in plaats van Rick van Drongelen, de aanvoerder van Hamburger SV. "Ik kan me goed voorstellen dat het voor hem een teleurstelling is. Van deze groep heeft hij misschien wel de meeste wedstrijden in Jong Oranje gespeeld. Op zijn positie is de concurrentie groot. Pierie en Obispo zijn bijvoorbeeld niet eens geselecteerd. Het gaat dan om de kleine dingen waarvoor je kiest."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 20 februari 2020

  2. woensdag 19 februari 2020