Bosz verbaasd over felle kritiek op Tah: "Nog tien anderen slecht"

Bosz verbaasd over felle kritiek op Tah: "Nog tien anderen slecht"

10 september 2019 – Peter Bosz is verbaasd over de kritiek op Jonathan Tah. Zijn pupil bij Bayer Leverkusen was na Duitsland - Nederland de gebeten hond. Bosz vond dat oneerlijk. "Ik was verrast dat iedereen over Jonathan heen viel", reageert de trainer van Leverkusen.Tah speelde vrijdagavond in Hamburg een negatieve hoofdrol bij meerdere tegendoelpunten. "Jonah speelde slecht, dat klopt. Maar hij was niet de enige", zegt Bosz tegen Kicker. "Er waren nog tien anderen. Na de wedstrijd kreeg ik de in indruk dat Duitsland verloor vanwege Tah, maar dat was niet de reden."

Joachim Löw zette Tah maandag tegen Noord-Ierland op de bank, maar kwam de verdediger vlak voor rust al in het veld voor Matthias Ginter. "Ik was nieuwsgierig naar hoe hij het zou doen", aldus Bosz. "Je moet mentaal sterk zijn. Maar hij heeft alles recht gezet."

"Zijn passes waren goed en hij speelde scherp. Ook zijn verdedigende taken voerde hij goed uit. Niet alle spelers kunnen dit. Het is niet makkelijk om in te vallen wanneer je op de bank bent gezet. Als je zo bent afgemaakt en dan zo speelt, moet je daarvoor je hoed afnemen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019

  3. dinsdag 19 november 2019