'Ajax wil contract van openbaring Dest openbreken'

'Ajax wil contract van openbaring Dest openbreken'

10 september 2019 – Ajax wil Sergino Dest belonen met een nieuw contract. De Amsterdammers hebben de rechtsback een voorstel gedaan om zijn verbintenis open te breken. Dat meldt Voetbal International. Het huidige contract van Dest loopt nog twee seizoenen door.Dest is dit seizoen de openbaring bij Ajax. De verdediger uit eigen opleiding draaide een goede voorbereiding. Zo goed dat hij al vier keer een basisplaats kreeg. Dest deed onder andere mee tegen PSV (Johan Cruijff Schaal) en in de return van de Champions League-kwalificatie tegen APOEL Nicosia.

De stormachtige ontwikkeling bleef niet onopgemerkt in de Verenigde Staten. Deze interlandperiode debuteerde Dest voor Team USA in een oefenduel met Mexico. Ook Nederland wil graag gebruikmaken van zijn diensten. De KNVB hoopt spoedig met de Ajacied om tafel te gaan.

Haast is geboden, want in oktober speelt de Verenigde Staten in de CONCACAF Nations League officiële interlands en mag Dest bij speeltijd daarna niet meer uitkomen voor Nederland. Dest mag voor de Verenigde Staten spelen, omdat zijn vader een Amerikaan is. Zelf is de speler geboren in Almere.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 18 januari 2020

  2. vrijdag 17 januari 2020