Mina beboet voor overtreden gokregels, ook Leeds-speler gestraft

10 september 2019, 14:13

Everton-verdediger Yerry Mina heeft een boete van 10.000 Britse Ponden opgelegd gekregen van de FA, omdat hij de regels heeft overtreden met betrekking tot gokactiviteiten. De mandekker speelde mee in een advertentie van een Colombiaans gokbedrijf en dat is niet toegestaan.

Dinsdagmiddag is door Everton bevestigd dat Mina de boete geaccepteerd heeft. Overigens schonk hij al het geld dat hij ontving voor de reclame aan de Yerry Mina Foundation. De liefdadigheidsorganisatie, die in 2016 door Mina zelf is opgericht, helpt kansarme kinderen uit Colombia. De ex-verdediger van FC Barcelona heeft de aanklacht direct geaccepteerd en zich verontschuldigt voor zijn fout. Na de aanklacht heeft Mina het Colombiaanse gokbedrijf gelijk verzocht om de advertentie te verwijderen.

Leeds United-speler Stevens ook bestraft door FA

Mina was niet de enige speler in Engeland die een straf opgedragen kreeg voor het overtreden van de regels omtrent gokactiviteiten. Leeds United-talent Jordan Stevens heeft een schorsing van liefst zes weken gekregen van de FA, omdat hij 59 weddenschappen had geplaatst in het seizoen 2018/2019.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen