Van den Berg rekent voorlopig niet op speelminuten bij Liverpool

Van den Berg rekent voorlopig niet op speelminuten bij Liverpool

10 september 2019 – Sepp van den Berg verwacht niet dat hij op korte termijn zijn debuut gaat maken in de hoofdmacht van Liverpool. De verdediger kwam afgelopen seizoen voor twee miljoen over van PEC Zwolle, maar traint desondanks al wel met de hoofdmacht mee en werd ingeschreven voor de Champions League door Jürgen Klopp. Toch rekent hij niet op veel speelminuten dit seizoen.  "Technisch gezien ben ik de vijfde centrale verdediger. Maar ik blijf mijn best doen. Hopelijk krijg ik een kans. Dat zou heel mooi zijn", zegt de verdediger in gesprek met NOS. Het pas zeventienjarige-talent is voor even terug in Nederland met Oranje onder 19 en gaat daar in op zijn perspectief. "Of ik uitzicht heb op speelminuten in het eerste? Eerlijk gezegd denk ik van niet."

Met de komst van Van den Berg is het Nederland-gehalte hoog bij Liverpool. De jeugdinternational is naast Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum en Ki-Jana Hoever de vierde Nederlander in de selectie van Klopp. "Natuurlijk trek je naar de Nederlanders toe. Je hebt een connectie en kan gewoon Nederlands spreken. Dat is ook wel lekker. Met Hoever ga ik het meeste om. Dat is toch iemand van mijn eigen leeftijd. Maar Van Dijk speelt op dezelfde positie als ik. Daar kan ik veel van leren, want hij is een fantastische speler en een topgozer."

Van den Berg komt dinsdagavond in actie met Oranje onder 19. Zij spelen in Katwijk een oefeninterland tegen de leeftijdsgenoten van Portugal.

Lees ook: Van den Berg vindt 'dat het wel goed gaat' bij Liverpool

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 5 augustus 2020

  2. dinsdag 4 augustus 2020

  3. maandag 3 augustus 2020