Bondscoach Estland maakt excuses bij Koeman na overtreding

10 september 2019, 11:31

Karel Voolaid heeft na afloop van de wedstrijd tussen Estland en Nederland zijn excuses gemaakt aan het adres van Ronald Koeman vanwege een overtreding die zijn pupil Taijo Teniste maakte op Frenkie de Jong. De middenvelder van Estland werd bestraft met geel en bood ook al zijn verontschuldingen aan na de overtreding.

Direct na afloop van de wedstrijd zocht Voolaid zijn collega-bondscoach Koeman op om zijn excuses te maken. "Ik wilde niet de indruk wekken dat we een onsportieve ploeg zijn. Daarom heb ik mijn excuses aan Ronald aangeboden", zegt Voolaid. Ook Koeman kwam voor de camera's terug op het incident, maar bleek vrij vergevingsgezind te zijn voor de Esten. "Voolaid verontschuldigde zich voor de overtreding op Frenkie. Ik neem hem en zijn ploeg niets kwalijk, ze werkten hard en speelden niet gemeen", zei Koeman tegenover Delfisports

Het is niet de eerste keer dat De Jong een harde tackle te verduren kreeg, maar ook de middenvelder van Barça maakte zich na afloop niet zo druk om de tackle.  "Ik kreeg een aardige schop. Het is aan de scheidsrechter om daar iets aan te doen. Ik heb niet gezien of hij dat heeft gedaan. Ik neem soms ook risico, al moet je zo'n tackle natuurlijk nooit goedpraten", besluit de spelverdeler voor de camera van FOX Sports, waarin hij het opnam voor Estland. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen