De Ligt is in de Serie A de best verdienende speler na Ronaldo

10 september 2019, 10:49   Bijgewerkt: 10 september 2019, 11:28

Matthijs de Ligt is na Cristiano Ronaldo de best betaalde voetballer in de Serie A. La Gazzetta dello Sport heeft een lijst gepubliceerd met de topverdieners uit de Italiaanse competitie, waarin voor het eerst een record werd gebroken wat uitgaven in de salarissen betreft: 1,350 miljard euro wordt er aan salarissen gespendeerd komend seizoen.

Cristiano Ronaldo is by far de best verdienende speler in de Serie A met zo'n 31 (!) miljoen euro loon. De Ligt doet het met acht miljoen euro een stuk minder, maar kan mogelijk vier miljoen euro bonussen bijschrijven per seizoen en is daarmee de nummer twee op de lijst. Aaron Ramsey, Gonzalo Higuaín en Paulo Dybala volgen de oud-Ajacied in het rijtje van best betaalde voetballers in Italië met allen ruim zeven miljoen euro. Lasse Schöne krijgt anderhalf miljoen euro bij Genoa per seizoen en is een van de topverdieners bij zijn club. 

De andere Nederlanders hoeven ook niet bepaald op een houtje te bijten in Italië: Stefan de Vrij krijgt bijna vier miljoen (3,8), Justin Kluivert bijna twee (1,8) en de Nederlandse enclave bij Bologna zitten allen onder de miljoen euro. Mitchell Dijks en Stefano Denswill (800.000 euro) zitten net wat hoger dan Jerdy Schouten (500.000 euro), een bedrag dat Bram Nuytinck en Hans Hateboer ook krijgen. Marten de Roon (750.000 euro) verdient als international relatief weinig, maar zit wel weer boven Hateboer. Djavan Anderson, Bobby Adekanye en Ricardo Kishna (SS Lazio) zitten daar alle drie ver onder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen