Frenkie de Jong na zege: "Niet geweldig, maar wel goed"

Frenkie de Jong na zege: "Niet geweldig, maar wel goed"

10 september 2019 – Frenkie de Jong kijkt terug op een goede week bij het Nederlands elftal. De middenvelder van FC Barcelona maakte afgelopen vrijdag tegen Duitsland zijn eerste doelpunt in Oranje en ook maandagavond tegen Estland speelde De Jong een uitstekende wedstrijd en behoorde hij tot de uitblinkers.Na het spektakelstuk tegen Duitsland werd de wedstrijd tegen Estland op voorhand bestempeld als een wedstrijd waar de tegenstander zich alleen zou beperken tot verdedigen. De Jong had echter complimenten over voor de Estlandse ploeg. "Zij probeerden te voetballen, dat juich ik echt toe en vind ik top. Alleen dan kunnen wij de bal wel vaak veroveren op hun helft. Ze hebben natuurlijk niet de kwaliteit die een ploeg normaal wel heeft", zei de middenvelder tegenover FOX Sports over de zwakte bij de opponent.

De spelverdeler zag nog wel ruimte voor verbetering bij Oranje, maar kijkt over het algemeen tevreden terug op de wedstrijd. "We waren wat slordig. Ik denk ook dat we in het drukzetten niet zo goed waren zoals we kunnen zijn. Maar dat is iets voor de volgende keer, we hebben met 0-4 gewonnen. Een prima uitslag, niet geweldig maar wel goed", zei de Jong. 

De wedstrijd tegen Estland was eigenlijk de eerste keer in een lange tijd dat Nederland tegen een op papier mindere tegenstander speelde. "We hebben tegen heel veel grote landen gespeeld, dat is hartstikke leuk. Maar dit is ook prima. Ik kom veel aan de bal en kon lekker aanvallen. Ik heb me wel vermaakt", besloot de middenvelder van Barça.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 18 september 2019

  2. dinsdag 17 september 2019