Löw tevreden over duels, Noord-Ierland baalt van gemiste kans

Löw tevreden over duels, Noord-Ierland baalt van gemiste kans

10 september 2019 – Joachim Löw kijkt ondanks het verlies tegen Oranje toch tevreden terug op het verloop van deze interlandperiode. De Duitsers wonnen maandagavond met 0-2 van Noord-Ierland en namen hierdoor de koppositie over in Groep C, waardoor de bondscoach weer wat meer lucht heeft gekregen.Duitsland had het maandag niet makkelijk met de Noord-Ieren en het duurde tot de tweede helft voordat de ploeg van Löw de score opende. "We stonden onder druk en hadden het moeilijk in de eerste helft. Ik heb in de rust gezegd: het staat 0-0, rustig blijven. In de tweede helft speelden we beter", zei Löw tegenover de Duitse media. Linksback Marcel Halstenberg opende een paar minuten na rust de score en pas in de blessuretijd zorgde Serge Gnabry voor de beslissing met de 0-2.

"Uiteindelijk draait het in deze kwalificatiereeks steeds om de punten. We hebben er weer drie gepakt, daarmee kunnen we tevreden zijn. De weg naar de top is niet makkelijk, maar zulke moeilijke wedstrijden helpen om beter te worden. Volgend jaar zullen we zien waar we staan, dat kan ik nu nog niet voorspellen", stelde de Duitse keuzeheer.

Na het teleurstellend verlopen WK van vorig jaar zitten de Duitsers in een soortgelijke fase als Oranje, ook zij bouwen aan een nieuwe ploeg met veel jonge talenten en dat weet Low maar al te goed. "We hebben de afgelopen maanden in de uitwedstrijden tegen Frankrijk en Nederland kunnen zien dat deze jonge ploeg heel veel kwaliteit heeft", zei Löw. "Het hangt af van continuiteit. Iedereen moet fit en scherp zijn, dan hebben we een zeer goed elftal."

Noord-Ierland moet stap terug doen
Door de zege van Duitsland is de Noord-Ierse ploeg van trainer Michael O'Neill is de koppositie in Groep C kwijt, in Glasgow werd met 0-2 verloren van Duitsland. "Het is waarschijnlijk een gemiste kans. We speelden voor rust uitstekend, gaven Duitsland nauwelijks ruimte, ontregelden hun spel en hadden drie goede kansen die we geen van alle benutten. Je moet er minimaal eentje maken."

Ondanks de nederlaag blijven de Noord-Ieren strijdbaar. "We hebben een enorme stap gezet in de juiste richting. Hopelijk kunnen we in de volgende wedstrijden de gemiste kansen wel benutten." De volgende wedstrijd staat gepland voor 10 oktober, dan reizen de Noord-Ieren af naar Rotterdam voor het duel met Oranje. Noord-Ierland verzamelde drie punten meer dan Oranje, maar speelde ook wel een wedstrijd meer.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 18 september 2019

  2. dinsdag 17 september 2019