Martínez looft 'beste spelmaker' De Bruyne, die zelf nuchter blijft

Martínez looft 'beste spelmaker' De Bruyne, die zelf nuchter blijft

10 september 2019 – Roberto Martínez heeft de loftrompet gestoken over zijn international Kevin de Bruyne. De bondscoach van België zag de speler van Manchester City schitteren tegen Schotland met drie assists en een doelpunt. "Wat mij betreft is hij de beste spelmaker ter wereld", sprak de keuzeheer zonder twijfel.Tegenover Sporza ging de coach in op de rol van De Bruyne bij België. "Op het WK was hij al heel belangrijk voor ons, nadien kende hij een seizoen vol blessureleed en miste hij veel wedstrijden. Nu is hij weer fris en dat zie je", aldus Martínez. "Hij ziet alles zo snel." De drie assists vielen bovendien binnen 23 minuten en zo droeg de spelbepaler bij aan de zege, waardoor België het EK alleen in theorie nog mis kan lopen.

Nuchter
De Bruyne zelf bleef nuchter over zijn optreden namens België. "Dat is mijn job. Soms heb ik een andere rol, vandaag lukte het wel goed. De spelers brengen mij op de juiste positie en dan weet ik dat mijn medespelers klaar zijn om te scoren", bleef de middenvelder nuchter over zijn eigen optreden.

De Bruyne had een meer aanvallendere rol dan tegen San Marino en dat pakte goed uit. Toch heeft hij zelf geen specifieke voorkeur. "Mensen zeggen dat als ik hoger speel, dat ik beslissender kan zijn. Maar voor mij persoonlijk is het hetzelfde, ik kan hoger en lager spelen. Ik begrijp wat die rolverdeling is. Anderen hebben daar wellicht meer moeite mee."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020