Fortuna legt enkelvoudig Zweeds international voor twee jaar vast

Fortuna legt enkelvoudig Zweeds international voor twee jaar vast

9 september 2019 – Fortuna Sittard heeft maandagavond de komst van Tesfaldet Tekie wereldkundig gemaakt. De 22-jarige middenvelder stond tot voor kort op de loonlijst bij AA Gent, maar liet daar onlangs zijn contract binden. Vanwege zijn transfervrije status heeft Fortuna de Zweed na het verstrijken van de zomerse transferdeadline kunnen vastleggen.Tekie, die begin dit jaar zijn interlanddebuut maakte, gaat voor twee jaar aan de slag in Sittard. Fortuna heeft de optie om de verbintenis met een extra seizoen te verlengen. "Ik ben enorm blij met mijn contract. Ik heb enkele goede gesprekken gehad met Sjoerd Ars. Fortuna Sittard richt zich op het ontwikkelen van jonge spelers en dat spreekt mij aan. Ik kijk er naar uit om met de staf en mijn nieuwe teamgenoten op het veld te staan", zegt hij via de kanalen van zijn nieuwe club.

Volgens technisch manager Ars is Tekie een vaardige middenvelder met een enorm loopvermogen. "Daarnaast heeft hij een fantastische pass. Ondanks de interesse van andere clubs hebben we Tesfaldet kunnen overtuigen voor Fortuna Sittard te kiezen. Hij heeft ondanks zijn jonge leeftijd al de nodige ervaring opgedaan, waaronder een interland voor Zweden."

Tekie maakte in 2017 de overstap van IFK Norrköping naar Gent, maar speelde geen enkele wedstrijd voor de Belgische club. De afgelopen achttien maanden kwam de enkelvoudig international van Zweden op huurbasis uit voor Österunds.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 september 2020

  2. maandag 21 september 2020

  3. zondag 20 september 2020