Koeman ziet Oranje 'grote ontwikkeling' doormaken

Koeman ziet Oranje 'grote ontwikkeling' doormaken

9 september 2019 – Ronald Koeman zag het Nederlands elftal maandagavond de tweede overwinning in een paar dagen tijd boeken. Na Duitsland (2-4) werd ook Estland (0-4) opzij gezet. De bondscoach van Oranje is tevreden over het optreden van zijn ploeg in Tallinn. Met name wat hij in de tweede helft zag, kon hem bekoren.Oranje kwam na ruim een kwartier op voorsprong tegen Estland, dat zeer defensief speelde. Ryan Babel opende de score en was vlak na rust ook verantwoordelijk voor de 0-2. Daarna was het Estse verzet aardig gebroken. "Dat gebeurt wel vaker, dan zie je meer ruimtes ontstaan. We zijn tot het laatst doorgegaan met druk zetten en proberen meer goals te maken. Uiteindelijk zijn vier doelpunten voldoende", aldus de bondscoach tegenover de NOS.

Voor rust zag Koeman een aantal dingen die hem niet helemaal bevielen. Zo ging het druk zetten niet zoals hij wilde en werd naar zijn mening niet snel genoeg de diepte gezocht. "De tweede helft ging het een stuk beter. Ryan speelde meer vanaf de zijkant en Frenkie wat dieper naar voren. Toen kregen we echt goed voetbal, wat snel resulteerde in de 2-0. Mooi om te zien dat we dat kunnen veranderen en zij het zo goed invullen. Je kunt veranderen wat je wilt, maar de spelers voeren het uit. Daarin zie je een grote ontwikkeling, hoe ze met elkaar bezig zijn, elkaar coachen en automatismen veranderen. Dat geeft aan dat er een mooie ontwikkeling is in het elftal."

Complimenten voor Babel
Babel tekende voor de eerste twee goals en was zodoende weer belangrijk voor Oranje. Koeman vindt het niet verwonderlijk dat de ervaren aanvaller zo goed presteert. "Hij heeft natuurlijk best rare moves gemaakt naar aantal clubs. Die lijst is lang. Maar ik ken hem als geweldige prof. Hij is 32, maar dat wil niet zeggen dat het over is. Hij bewijst met name in deze week dat hij nog steeds het verschil kan maken. Tegen Duitsland en vandaag weer met de eerste twee goals."

Blik vooruit
Door de zege op Estland heeft Oranje nog drie punten meer dan Noord-Ierland en Duitsland, die een wedstrijd meer hebben gespeeld. "Het is duidelijk dat drie punten in Duitsland zeer welkom waren. Anders had je je moeten terugvechten. Noord-Ierland-thuis is volgende, dan kun je bijna definitief de stap maken."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020