Memphis viert jubileum: "Vijftig caps is iets om trots op te zijn"

9 september 2019, 23:22

Memphis Depay speelde niet zijn beste interland, maar was wederom belangrijk voor Oranje. In Estland had de spits het voor rust lastig, maar hielp hij Nederland met twee assists en een goal uiteindelijk aan de ruime overwinning.

Kort na de zege (0-4) stond de jubilaris de NOS te woord. Memphis speelde immers zijn vijftigste interland. "Vijftig caps is iets om trots op te zijn. Elke wedstrijd streef ik naar goals en assists, maar bij de vijftigste interland wil je wel echt je stempel drukken."

Lees ook: Oranje voldoet aan plicht en boekt ruime zege in Estland 

Dat lukte volgens de zelfkritische spits op bezoek bij Estland niet echt, vond hij. "De ruimtes waren superklein en ik moest het als spits diephouden. Dan gaat het kriebelen als je vijf minuten de bal niet krijgt, maar dat ging na rust beter. Zij konden het toen ook niet meer belopen."

Nadat eerder Virgil van Dijk, [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/355798/beslissende-babel-hoopt-na-tien-jaar-weer-op-eindtoernooi/,_blank,Ryan Babel] en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/355801/koeman-ziet-oranje-grote-ontwikkeling-doormaken/,_blank,Ronald Koeman] positief waren over het optreden van Oranje, is de jubilaris dat ook. "Het was uiteindelijk een prima avond vanavond."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen