Koeman legt keuzes uit: "Malen zit in een goede schwung"

9 september 2019, 20:45

Ronald Koeman heeft maandagavond vlak voor aanvang van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland uitgelegd waarom hij ten opzichte van het duel met Duitsland zijn opstelling op drie plekken heeft gewijzigd. Oranje begint in Tallinn met Joël Veltman, Davy Pröpper en Donyell Malen in de basis. Zij krijgen de voorkeur boven Denzel Dumfries, Marten de Roon en Quincy Promes.

Tegenover de NOS geeft Koeman aan dat hij zijn opstelling heeft aangepast aan Estland, dat naar verwachting ver gaat terugzakken. "Veltman vind ik als rechtsback vaster dan Dumfries. Pröpper heeft iets meer gevoel in het positiespel dan De Roon en Malen heb ik erin staan omdat we spelers moeten hebben die diepte zonder bal maken. Ik had ook andere mogelijkheden, maar heb voor hem gekozen vanwege het feit dat hij zijn debuut heeft gemaakt, een goal scoorde en in een goede schwung zit."

De bondscoach verwacht dat zijn ploeg veel op de helft van tegenstander gaat spelen. "Als je jongens hebt die in de diepte loopacties maken zonder bal, dan trek je ze uit elkaar en daar hebben ze moeite mee", vervolgt Koeman, die stelt dat hij geen lastige knopen heeft moeten doorhakken. "Aan de andere kant zijn er meer jongens die aan de deur kloppen. Ik wilde een stukje frisheid in het elftal brengen, maar ik ben geen voorstander van veel meer dan drie wijzigingen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen