Oranje start met Malen, Pröpper en Veltman tegen Estland

Oranje start met Malen, Pröpper en Veltman tegen Estland

9 september 2019 – De opstelling van het Nederlands elftal voor het EK-kwalificatieduel met Estland kent ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Duitsland (2-4) enkele wijzigingen. Bondscoach Ronald Koeman heeft basisplaatsen ingeruimd voor Donyell Malen, Davy Pröpper en Joël Veltman. Zij verdringen Quincy Promes, Marten de Roon en Denzel Dumfries uit het elftal.In aanloop naar het duel met Tallinn kondigde Koeman al min of meer aan dat hij zijn opstelling op enkele plaatsen zou veranderen. "Misschien dat we op een of twee posities nog gedetailleerder kunnen kijken wie we kunnen gebruiken dat voor ons de wedstrijd makkelijker maakt", sprak hij zondag op de persconferentie. In plaats van een of twee, kiest de bondscoach dus voor drie wijzigingen.

Malen maakt tegen Estland zijn basisdebuut in Oranje. De aanvaller van PSV luisterde afgelopen vrijdag in Hamburg zijn interlanddebuut op met de cruciale 2-3 tegen Duitsland. Hij was samen met Pröpper, die maandagavond ook start, na een uur binnen de lijnen gekomen. Veltman, die na lang blessureleed weer bij het Nederlands elftal zit, gaat zijn eerste Oranje-minuten sinds november 2017 maken.

Koeman houdt verder vast aan dezelfde namen die ook startten tegen Duitsland. Oranje kan tegen Estland de volgende stap richting EK-kwalificatie zetten. De grootste concurrenten van het Nederlands elftal in Groep C, Noord-Ierland en Duitsland, nemen het gelijktijdig met Oranje tegen elkaar op in Belfast.

Opstelling Oranje: Cillessen; Veltman, De Ligt, Van Dijk, Blind; Pröpper, Wijnaldum, F. de Jong; Malen, Depay, Babel

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020