FC Twente hengelt transfervrije Menig (24) binnen

FC Twente hengelt transfervrije Menig (24) binnen

9 september 2019 – FC Twente heeft de transfervrije Queensy Menig (24) gecontracteerd. De aanvaller (op archiefbeeld voor PEC Zwolle) tekende voor twee seizoenen, met de optie voor een derde jaar. Twente kreeg door het last minute vertrek van Tom Boere, Jelle van der Heyden, Jeroen van der Lely en Alex Laukart op Deadline Day nog enige financiële ruimte."Toen Queensy zijn contract bij Nantes net voor het einde van de window ontbonden had, hoefden we niet lang na te denken", reageert technisch directeur Ted van Leeuwen op het clubkanaal van Twente. "Met zijn komeetachtige snelheid is hij van het type speler dat perfect bij dit FC Twente past. Hij kan als vleugelflitser zowel op links als op rechts uit de voeten. Goede leeftijd, Ajax-achtergrond, scorend vermogen en veel snelheid."

Van Leeuwen vervolgt: "En FC Twente past ook prima bij hem. Queensy heeft weinig gespeeld vorig seizoen en zal dus ritme en inhoud moeten opbouwen Dat kan prima bij ons, want met Zekhnini, Nakamura en Aitor hadden we al drie spelers voor de twee vleugelposities, maar vier is beter. Met Queensy Menig heeft FC Twente bovendien een speler voor de toekomst."

Menig komt uit de opleiding van Ajax, maar in Amsterdam brak hij nooit door. De voormalig jeugdinternational kende zijn beste periode op huurbasis voor PEC Zwolle. Voor FC Nantes, dat hem ook verhuurde aan het Engelse Oldham Athletic, kwam Menig uiteindelijk nooit in actie. In Enschede hoopt hij op betere tijden.

"FC Twente is een mooie club, een van de clubs die op mijn lijstje stond als ik in Nederland terug zou keren. Een aantal jongens ken ik al; met Wout Brama heb ik bij PEC Zwolle gespeeld en met Joël Drommel en Calvin Verdonk bij Jong Oranje. Ik ben blij hier te zijn, in een vertrouwde omgeving weer lekker voetballen. Ik kijk er naar uit."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 september 2020

  2. maandag 21 september 2020

  3. zondag 20 september 2020