Vitesse lost problemen op met komst rechtsback Dasa

Vitesse lost problemen op met komst rechtsback Dasa

9 september 2019 – Vitesse heeft zijn defensieve problemen opgelost: Eli Dasa (rechts op foto) tekent transfervrij in Arnhem. De rechtsback is voor drie seizoenen verbonden aan de huidige Eredivisie-koploper. Na vier seizoenen Maccabi Tel Avavi zat de 26-jarige Israëlisch international zonder club.Zo heeft Leonid Slutsky achterin weer wat te kiezen. Na de miljoenen transfer van Vyacheslav Karavaev naar Zenit St. Petersburg bleven er slechts vijf verdedigers voor vier posities over. Daarom moest technisch Mo Allach na het sluiten van de transferwindow op zoek naar een transfervrije verdediger. Allach kent Dasa van zijn periode als technisch directeur bij Maccabi Tel Aviv.

"Na de lucratieve maar last minute transfer van Kara, was het duidelijk dat we op de backpositie nog iets wilden doen. We hebben zorgvuldig gehandeld en ons niet laten opjagen door de sluiting van de transferwindow, mede omdat we opties achter de hand hadden", licht Allach toe op de officiële kanalen van Vitesse. "Een belangrijke voorwaarde was dat de nieuwe speler fysiek gezien direct instap klaar diende te zijn. Met Eli halen we een complete verdediger binnen, die veel ervaring heeft in zowel nationaal als internationaal verband. Met de komst van Eli verruimen we onze defensieve mogelijkheden."

Dasa: "In Israël heb ik fantastische en succesvolle jaren gehad. Nu, op 26-jarige leeftijd, wilde ik graag een buitenlands avontuur aangaan. Sheran Yeini vertelde mij alleen maar positieve verhalen over Vitesse. Spelers kunnen zich hier ontwikkelen en er wordt een speelwijze gehanteerd die mij ligt. Ik sta te trappelen om aan te sluiten en ik ga er alles aan doen om belangrijk te zijn voor de club."

Zodra de werkvergunning en overschrijving in orde is, sluit Dasa aan bij Vitesse.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 17 september 2019

  2. maandag 16 september 2019