Castillo: "Ajax beter podium om mij verder te ontwikkelen"

Castillo: "Ajax beter podium om mij verder te ontwikkelen"

9 september 2019 – Juan Familia Castillo (op archiefbeeld) is terug bij Ajax, de club waar het allemaal begon voordat hij in 2016 de overstap maakte naar de Engelse topclub Chelsea. De aanvaller denkt dat een rentree beter is voor zijn eigen ontwikkeling. Vlak voor het einde van deze transferperiode werd hij verhuurd aan Ajax, met een optie tot koop.Familia Castillo speelde al van 2009 tot 2016 in de jeugd van de Amsterdammers. In de zomer van 2016 maakte hij de overstap naar Chelsea, waar hij nog een doorlopend contract van drie jaar heeft. "Ik was niet verrast dat Ajax kwam", vertelt Familia Castillo tegenover ELF Voetbal. "De interesse was er al langer. Ajax voelt voor mij vertrouwd."

Het negentienjarige talent was prima op zijn plek bij Chelsea en verlengde onlangs nog zijn contract, desondanks wilde hij graag terugkeren naar Ajax. "De nieuwe manager Frank Lampard heeft bij Chelsea aangegeven dat hij de eigen jeugd meer kansen wil geven. Iets waar Ajax ook om bekend staat. Beide situaties waren voor mijn gevoel gelijk. Als ik dan de keuze mag maken, is dat niet moeilijk: Ajax. Daar is een beter podium om mij verder te ontwikkelen."

De behendige aanvaller, die ook als linksback uit de voeten kan, zal in eerste instantie aansluiten bij Jong Ajax, maar hij hoopt de stap naar het eerste elftal snel te zetten. "Het is aan mij om me te laten zien. Ik moet mezelf bewijzen voor een plekje in het eerste elftal. Ik moet mijn best doen. Mijn doel is om dit seizoen mijn debuut in het eerste elftal te maken", besluit Familia Castillo.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 18 januari 2021

  2. zondag 17 januari 2021