Spoorboekje: Oranje op rapport, Jong Oranje tegen Jong Cyprus

Spoorboekje: Oranje op rapport, Jong Oranje tegen Jong Cyprus

10 september 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 10 september.Specials

Oranje op rapport: kleine voldoendes na simpele avond in Tallinn
Na anderhalf jaar bijna alleen maar tegen topploegen te hebben gespeeld, was het duel met Estland maandag als vanzelfsprekend van andere orde voor Nederland. De uitwedstrijd werd plichtmatig met 0-4 gewonnen. FCUpdate.nl legt de spelers die Ronald Koeman inzette langs de meetlat en komt tot veel krappe voldoendes.

Hectiek, afzien en bouwen in Cincinnati, deel 1: Ron Jans
De Nederlandse enclave in de Major League Soccer groeit gestaag. Verspreid over de Verenigde Staten verdienen verschillende van onze landgenoten er als speler of trainer hun brood. Van die enclave staan er maar liefst vier Nederlanders onder contract bij één club: FC Cincinnati. Ron Jans is er hoofdtrainer en wordt bijgestaan door assistent Ivar van Dinteren, Gerard Nijkamp stuurt er het technisch beleid aan en Maikel van der Werff staat geposteerd in het hart van de verdediging van de nieuwbakken MLS-club. FCUpdate.nl zocht de Nederlanders op in Ohio en nam met hen het hectische debuutseizoen van de club door. 

Wedstrijden

Jong Oranje - Jong Cyprus (19.00 uur)
Na maanden sleutelen aan een nieuw Jong Oranje, begint vanavond het echte werk. De equipe van bondscoach Erwin van de Looi trapt op De Vijverberg tegen Jong Cyprus af voor de EK-kwalificatie. Het grote doel is deelname aan het Europees kampioenschap van 2021 in Slovenië en Hongarije. De laatste keer dat Jong Oranje meedeed, dateert van 2013. Krijgt die generatie met onder meer Daley Blind, Stefan de Vrij, Kevin Strootman, Jeroen Zoet en Luuk de Jong eindelijk een opvolger?

Engeland - Kosovo (20.45 uur)
Kosovo mag dromen van rechtstreekse kwalificatie voor het EK. De Kosovaren - sinds 2016 erkend als voetbalnatie - klopten zaterdag hun belangrijkste concurrent Tsjechië met 2-1 en staan nu tweede. Die notering betekent directe plaatsing voor het Europees kampioenschap. Kosovo staat twee punten voor op de Tsjechen, maar treft nog wel twee keer Engeland. In tegenstelling tot Tsjechië, dat Engeland nog één keer ontmoet. De eerste ontmoeting tussen Kosovo en Engeland is vanavond in het St. Mary's Stadium van Southampton.

Marokko - Niger (21.00 uur)
De ogen zijn vanavond gericht op Hakim Ziyech. Na zijn peperdure misser vanaf elf meter op de Afrika Cup faalde de Ajacied vrijdag in de oefenwedstrijd tegen Burkina Faso (1-1) wederom vanaf de penaltystip. Ziyech werd daarna zelfs uitgefloten door de Marokkaanse fans. Bondscoach Vahid Halilhodzic sprak er zijn onvrede over uit. Hoe wordt er vanavond tijdens de oefenwedstrijd tegen Niger op Ziyech gereageerd?

Voetbal op tv

19.00 uur: Jong Oranje - Jong Cyprus, FOX Sports 1 - live verslag van EK-kwalificatieduel
20.15 uur: EK Switch, Ziggo Sport - live updates uit EK-kwalificatie
20.35 uur: Engeland - Kosovo, Ziggo Sport - live verslag van EK-kwalificatieduel
20.35 uur: Litouwen - Portugal, Ziggo Sport - live verslag van EK-kwalificatieduel
22.00 uur: Voetbalpraat, FOX Sports 1 - talkshow

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019