Vitesse
1 – 0
Sparta
PSV
0 – 0
FC Emmen

Barça-toptalent Fati hakt knoop al door: "Ik wil voor Spanje spelen"

Barça-toptalent Fati hakt knoop al door: "Ik wil voor Spanje spelen"

9 september 2019 – FC Barcelona-toptalent Ansu Fati wil in de toekomst voor de Spaanse ploeg gaan spelen. De pas zestienjarige aanvaller heeft meerdere opties, maar in gesprek met Dairio Sport spreekt hij zijn voorkeur uit voor La Roja.Fati werd geboren in Guinee-Bissau, maar verhuisde op zijn zesde naar Spanje waar hij opgroeide. Daardoor heeft hij drie opties voor zijn toekomstige interlandcarrière, aangezien het Afrikaanse land een voormalige kolonie is van Portugal. De aanvaller zelf, heeft zijn keuze al gemaakt. "Ik wil voor Spanje spelen", zei de tiener in een interview met de Catalaanse sportkrant.  

Nog helemaal zeker is zijn beslissing niet. De vleugelaanvaller moet eerst een Spaans paspoort bemachtigen om daadwerkelijk voor Spanje uit te kunnen komen. De Spaanse bond hoopt al het papierwerk voor het einde van oktober afgerond te hebben, zodat Fati dan inzetbaar is op het WK onder de 17 in Brazilië.

Fati maakte zijn debuut in de Primera Division tegen Real Betis. Hij kwam in de Catalaanse geschiedenisboeken als jongste doelpuntenmaker ooit, door zijn goal tegen Osasuna (2-2).

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 september 2020

  2. vrijdag 18 september 2020