Umtiti: "Barça is mijn droomclub, moest lachen om de geruchten"

Umtiti: "Barça is mijn droomclub, moest lachen om de geruchten"

9 september 2019 – Samuel Umtiti werd afgelopen zomer meermaals in verband gebracht met een vertrek uit Barcelona, maar een transfer was voor hem niet aan de orde. In gesprek met Canal Football Club reageert de Franse verdediger op deze speculaties.Umtiti werd afgelopen transferperiode sterk gelinkt aan een overstap naar Arsenal, tot verbazing van de verdediger zelf. "Ik kreeg berichten van mijn vrienden die zeiden dat ik naar Arsenal zou gaan. Eerlijk gezegd begreep ik niet waar die geruchten vandaan kwamen. Van kleins af aan was het mijn droom om voor Barcelona te spelen", zegt de centrale verdediger van FC Barcelona.

De Fransman werd ook genoemd als ruilmiddel in de onderhandelingen met Paris Saint-Germain over Neymar. "Ik als wisselgeld voor Neymar? Het is waanzin, ik moest erom lachen. Ik weet niet eens waar dat soort geruchten vandaan komen", aldus Umtiti.

Afgelopen jaar kende Umtiti een lastig seizoen, onder andere door een slepende knieblessure. Die kwetsuur hield hem lang aan de kant en kwam de verdediger maar vijfiten duels in actie. "Het afgelopen seizoen was het moeilijkste jaar uit mijn carrière, vooral door de blessures die ik heb gehad." Umtiti kwam dit seizoen nog niet in actie voor de Spaanse landskampioen, zijn contract loopt nog tot de zomer van 2023. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019