Van 't Schip gaat af met Griekenland: "Typerend voor situatie"

Van 't Schip gaat af met Griekenland: "Typerend voor situatie"

9 september 2019 – John van 't Schip vindt de afgang van Griekenland tegen Liechtenstein (1-1) passen bij de huidige staat van de Griekse nationale ploeg. Als het aan de Nederlander ligt, is de gifbeker nu wel helemaal leeg en maakt de Europees kampioen van 2004 een herstart.Griekenland kreeg zondagavond voor eigen publiek in de slotfase de gelijkmaker om de oren van het tot dan toe puntloze Liechtenstein. "Dit is een teleurstellend resultaat tegen een team waarvan je moet winnen", aldus Van 't Schip. "Het tempo lag te laag en we zochten te veel de lange bal."

Met de rust in zicht zag de bondscoach enige verbetering. "Ook in de tweede helft ging het beter. We kregen kansen en raakten twee keer de lat. Toen hadden we onze tweede of derde goal moeten maken. Het late tegendoelpunt typeert de situatie waarin de Griekse ploeg momenteel verkeert."

Van 't Schip vermoedt ook dat druk een rol speelt. "Misschien hebben spelers problemen met de druk die op hun schouders ligt en de manier waarop wij denken dat ze kunnen spelen. Ze laten het op dit moment niet zien, wij moeten dat herstellen. Nu kunnen wij een herstart maken."

Griekenland kan het EK 2020 vergeten en gaat de blik nu al richting het WK van 2022. "Op verschillende vlakken moeten er zaken veranderen. Het geloof en vertrouwen moet terug. Dat is er nu niet door de resultaten. Mensen draaien de ploeg ook de rug toe."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 12 december 2019

  2. woensdag 11 december 2019