Clubs gaan beloftenteams in Eerste Divisie bespreken

9 september 2019, 08:14

Jong-teams in de Eerste Divisie wordt besproken in de najaarsvergadering betaald voetbal. Wat de directeur Coöperatie Eerste Divisie betreft, zijn de beloftenteams een blijvertje. "Maar ik snap dat de overige clubs ook naar andere dingen kijken", aldus Marc Boele.

In het huidige format spelen Ajax, PSV, FC Utrecht en AZ met hun beloftenelftal in de Eerste Divisie. "Nu is de situatie zo dat de topclubs er beter van worden, de talenten zelf en het Nederlands voetbal in zijn totaliteit", stelt Boele in De Telegraaf. "Iedereen wordt er beter van, maar worden de clubs in de Eerste Divisie er ook beter van? Tot nu toe niet."

Boele denkt bijvoorbeeld aan een rechtvaardigere mediageldenverdeling, wat het niveau volgens hem ten goede komt. "En dat is weer goed voor de ontwikkeling van de talenten van de topclubs, als die in onze competitie ervaring op gaan doen. Als ik kijk naar de grote sportieve waarde die het heeft voor ontwikkeling van talent bij de topclubs, dan ben ik er persoonlijk een voorstander van dat de Jong-teams in de Eerste Divisie blijven spelen. Maar ik snap dat de overige clubs ook naar andere dingen kijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen