Van der Vaart looft Memphis: "Kan niveau Robben aantikken"

8 september 2019, 23:48

Memphis Depay is bij Olympique Lyon goed aan het seizoen begonnen en liet ook tegen Duitsland een zeer sterke indruk achter. Volgens Rafael van der Vaart heeft de aanvaller veel potentie en kan hij doorstoten naar de Europese top.

Dat zei de oud-middenvelder zondag aan tafel bij Studio Voetbal van de NOS. "Het is misschien gevaarlijk om te zeggen, maar ik vind dat hij het niveau van Arjen Robben kan aantikken", zei Van der Vaart over Memphis. "Hij laat het ook al twee jaar zien. Je ziet ook: die verdedigers hebben angst, al konden die verdedigers van Duitsland er geen kloten van. Hij draait een paar keer weg bij ze, dat is gewoon werelds."

Pierre van Hooijdonk is ook onder de indruk van Memphis, maar weet dat zijn karakter soms moeilijk kan zijn voor coaches. "Voor trainers is het soms lastig, want hij heeft bepaalde bewegingen, en neemt risico's op plekken van het veld, waarvan je denkt: het is nu twee keer fout gegaan, doe de derde keer maar simpel. Maar dat doet hij dan niet en dan lukt het vaak ook gewoon wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen