Van 't Schip blameert zich met Griekenland tegen Liechtenstein

Van 't Schip blameert zich met Griekenland tegen Liechtenstein

8 september 2019 – John van 't Schip weet na twee duels onder zijn leiding al dat Griekenland zich bijna niet meer kan plaatsen voor het EK. De winnaar van 2004 verloor donderdag bij het debuut van Van 't Schip al van Finland en is ook zondag tegen een dreun aangelopen. In eigen land kwam Griekenland niet verder dan 1-1 tegen Liechtenstein, dat voor vandaag nog puntloos was in de groep.Finland - Italië 1-2

Finland droomt hardop van plaatsing voor het EK en had zondag de kans om een geweldige stap te zetten. Thuis tegen koploper Italië stond het in de tweede helft op 1-1, maar toch werd er met 1-2 verloren. Jorginho velde tien minuten voor tijd het vonnis door vanaf de penaltystip de 1-2 te maken. De penalty werd gegeven na hands van Sauli Väisänen. Kort daarvoor was Finland door een rake penalty van Teemu Pukki, die dit seizoen bij Norwich City uitblinkt en tegen Griekenland ook al scoorde, nog langszij gekomen. De eerste Italiaanse treffer werd daarvoor gemaakt door Ciro Immobile. Hij stond twee jaar droog in de nationale ploeg, maar heeft zondag dus eindelijk weer eens de trekker overgehaald. Italië staat eerste in de groep met achttien punten. Finland volgt op zes punten, met drie punten meer dan Armenië.

Griekenland - Liechtenstein 1-1
John van 't Schip ging donderdag bij zijn debuut als bondscoach pijnlijk onderuit tegen Finland. Daardoor is plaatsing voor het EK een zeer moeilijke opdracht geworden. Vanavond ging het weer mis voor Griekenland, met Marios Vrousai in de basis en Evangelos Pavlidis als invaller. Een doelpunt van Giorgos Masouras hielp de EK-winnaar van 2004 nog aan de voorsprong, maar Liechtenstein kwam langszij. Het team was met nul punten het lelijke eendje in de poule, maar gaf Van 't Schip toch een enorme dreun. Dennis Salanovic bepaalde de eindstand op 1-1. Griekenland is met de remise weinig opgeschoten en heeft slechts vijf punten uit zes duels. Het staat voorlaatste en weet dat plaatsing voor het EK schier onmogelijk is geworden.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 29 november 2020

  2. zaterdag 28 november 2020