Koeman denkt na over veranderingen bij Oranje tegen Estland

Koeman denkt na over veranderingen bij Oranje tegen Estland

8 september 2019 – Bondscoach Ronald Koeman denkt hardop na over een aantal aanpassingen in zijn elftal voor de wedstrijd tegen Estland. Hoewel de bondscoach zeer content was met de zege op Duitsland, wil hij zijn elftal wel fris houden. "En misschien dat we op een of twee posities nog gedetailleerder kunnen kijken wie we kunnen gebruiken dat voor ons de wedstrijd makkelijker maakt."Dat zei Koeman over de mogelijke veranderingen bij het Nederlands elftal tijdens de persconferentie. Mogelijk, want een knoop heeft de coach daarover nog niet doorgehakt. "Want we gaan zometeen nog trainen en morgenochtend hak ik pas echt de knoop door. Maar soms mis je de tweede wedstrijd frisheid, daarom denk ik er nog over na om dat terug te brengen in het elftal", aldus Koeman, die niet per se een makkelijke wedstrijd verwacht in Talinn.

"Zij zijn van coach gewisseld na de 8-0 tegen Duitsland. Toen speelden ze met vijf verdedigers, tegen Wit-Rusland deze week met vier", aldus Koeman, die ze uiteindelijk wel zag verliezen (1-2). "We moeten ongeacht de naam, tegenstander en niveau ons eigen ding doen en niveau halen. Dat mag niet afhankelijk zijn van de tegenstander."

Babel
Ook werd de coach gevraagd naar de invloed van de multifunctionele Ryan Babel. "Hij is een van de meest ervaren spelers van dit Nederlands elftal. Ik heb hem laten debuteren bij Ajax toen hij 17 jaar was. Je kunt altijd op hem aan", vond Koeman. "Zoals iedere international speelt ook hij weleens een mindere wedstrijd. Tegen Duitsland-thuis was hij ongelukkig en miste hi twee goede kansen. Maar vrijdag vond ik hem belangrijk: met zijn werklust en in zijn acties was hij van waarde."

Slecht begin
Verder ging het over het feit dat het Nederlands elftal in de laatste duels telkens op achterstand kwam en zich moest terugknokken. "Ik heb niet het idee dat we anders het veld ingaan, dan dat we aan de tweede helft beginnen. Tegen Duitsland begonnen we ook goed, maar maken we een aantal fouten. Dat hoort bij voetbal, dan hoop je dat de tegenstander het niet afstraft. Maar het eerst moment van gevaar, was meteen 1-0… Ik denk dat het toeval is. Maar het is knap dat als het wederom gebeurt, we rustig blijven."

Achterkomen staat tegen Estland niet in het draaiboek. Koeman wil ongeacht de tegenstander vol gas geven tegen de opponent om de nieuwe status van Oranje te onderstrepen. "Vanaf het moment dat we begonnen zijn, hebben we een mooie ontwikkeling gemaakt. Maandag treffen we op papier een mindere opponent, ik ben benieuwd hoe we daarmee omgaan en hoe we dat bespelen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 4 augustus 2020

  2. maandag 3 augustus 2020

  3. zondag 2 augustus 2020