FC Eindhoven grijpt naast kop na wondergoal Brusselers

FC Eindhoven grijpt naast kop na wondergoal Brusselers

8 september 2019 – FC Eindhoven heeft zondagmiddag nagelaten om in de derby met Helmond Sport de koppositie in de Eerste Divisie te pakken. In een weinig hoogstaande wedstrijd ging de formatie van trainer Ernie Brandts door een wonderschone treffer van invaller Bodi Brusselers zelfs onderuit (1-0), waardoor de thuisploeg de eerste driepunter van het seizoen boekte.Hoogstand was het allerminst in Helmond bij de derby tussen de ploeg die alleen aan kop kon komen bij een zege of gelijkspel (FC Eindhoven) en de formatie die vorig seizoen onderaan eindigde en nu zeventiende staat (Helmond). Wie het duel bekeek in de eerste helft, zou echter zeggen dat Helmond de ploeg is die bovenin meedeed. Het elftal van Wil Boessen was namelijk sterker en dat is precies wat de oefenmeester hoopte voorafgaand aan de wedstrijd. "Deze wedstrijd moet de kentering worden", zei hij.

Dat had al in de eerste held gekund na een inzet van Valentino Vermeulen van dichtbij, maar Karim Essikal (FC Eindhoven) voorkwam op de doellijn de openingstreffer. In de tweede helft - waarin steeds meer opstootjes kwamen en ook de nodige gele kaarten (4x) werden getrokken - was Joey Sleegers namens de bezoekers juist dichtbij de openingstreffer. Net toen het leek dat er niet gescoord meer zou worden, zorgde invaller Brusselers voor de kentering waar Boessen zo op hoopte.

De middenvelder schoot vijf minuten voor tijd op heerlijke wijze raak namens Helmond, dat daarmee flink stijgt in het rechterrijtje: de derby - die ze overigens vorig seizoen in eigen huis ook wonnen - kan het duel zijn dat voor de ommekeer zorgt onder Boessen, die na vijf duels eindelijk de eerste zege binnen heeft. Eindhoven, dat voor het eerst verliest deze competitie, laat met het verlies na de koppositie te pakken in de Eerste Divisie.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 september 2019

  2. zaterdag 14 september 2019