Vreven staat onder druk na de matige start met Wilrijk Beerschot

Vreven staat onder druk na de matige start met Wilrijk Beerschot

8 september 2019 – Stijn Vreven staat onder druk bij Wilrijk Beerschot. Vorig seizoen was de Belgische coach nog heel dichtbij promotie naar het hoogste niveau, maar dit seizoen wil het nog niet vlotten. Hoewel de supporters 'Vreven buiten' zongen en de media schrijven dat het 'vijf over twaalf' is, blijft hij zelf rustig. Zo vond hij dat de openingstreffer van zijn ploeg onterecht werd afgekeurd."Ons eerste kwartier was goed, met een hele grote kans voor Fessou Placca. Komt daarbij nog eens die afgekeurde goal. Volgens de scheids mogen de spelers niet in de kleine backlijn staan bij een hoekschop. Dat is nieuw voor mij", aldus Vreven na de 2-0 nederlaag tegen het Westerlo van Bob Peters. "Het spreekt voor zich dat we een andere wedstrijd krijgen als het daar 0-1 wordt."

Met zeven punten uit vijf duels moet Beerschot Wilrijk aan de bak de komende duels, beseft Vreven. "De spelers zullen snel de knop moeten omdraaien, willen we nog meedoen voor de prijzen. Er zijn er te veel die nog niet beseffen wat het betekent om in 1B te voetballen. Het is meer dan af en toe mooi voetbal willen brengen en technisch verzorgd spelen. Ze moeten een groter 'overwinnaarshart' hebben en meer met het mes tussen de tanden spelen", aldus Vreven, die het 'grinta' miste bij zijn ploeg.

Bij de slechte resultaten moet worden aangetekend dat Vreven met Rubin Seigers (blessure), Jan Vorogovskiy (interlands) en Mohamed Réda Halaïmia (privé-omstandigheden) achterin de nodige spelers miste. Alexander Maes ontbrak ook met een kwetsuur.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020