Portugal doet uitstekende zaken met overwinning op Servië

Portugal doet uitstekende zaken met overwinning op Servië

7 september 2019 – Portugal heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de kwalificatiereeks voor het EK van volgend jaar. In Belgrado won de ploeg van bondscoach Fernando Santos met 2-4 van Servië. De Portugezen stijgen door de overwinning naar de tweede plaats in hun kwalificatiegroep, wat aan het einde van de rit voldoende is voor een ticket voor het Europese toernooi.Na de remises tegen Oekraïne (0-0) en Servië (1-1) kon Portugal de punten goed gebruiken. De Portugezen startten de wedstrijden met onder meer Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva en Bruno Fernandes in de basis. Het was echter William Carvalho, niet een speler die vaak op het scorebord verschijnt, die voor het openingsdoelpunt tekende. Hij profiteerde van geblunder van de Servische doelman Marko Dmitrovic en tikte van dichtbij de 1-0 binnen.

Een kwartier na rust vergrootte Goncalo Guedes de Portugese voorsprong door de 0-2 te maken. De linkspoot speelde zijn tegenstander voorbij en knalde de bal in de lange hoek. Servië gaf zich vervolgens niet gewonnen en vocht zich terug in de wedstrijd. Uit een hoekschop van Dusan Tadic kopte Nikola Milenkovic de aansluitingstreffer binnen.

Het doelpunt van Milenkovic leidde een doelpuntrijke slotfase in. Ronaldo tekende eerst voor de 1-2, Aleksandar Mitrovic bracht vervolgens de marge terug naar één goal en Bernardo Silva maakte er daarna 2-4 van. Door de zege staat Portugal met vijf punten uit drie wedstrijden tweede in Groep B. Servië heeft één wedstrijd meer gespeeld, maar één punt minder. Oekraïne staat met dertien punten uit vijf duels fier bovenaan.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020