Björn Kuipers maakt rentree: "De UEFA is blij dat ik weer fit ben"

Björn Kuipers maakt rentree: "De UEFA is blij dat ik weer fit ben"

7 september 2019 – Björn Kuipers maakt zaterdagavond in De Adelaarshorst zijn rentree. Vier maanden na de Champions League-wedstrijd tussen FC Barcelona en Liverpool (3-0) staat de 46-jarige arbiter uit Oldenzaal weer op het wedstrijdveld. "Ik heb ervoor gekozen om te starten in de Keuken Kampioen Divisie", aldus Kuipers tegenover FOX Sports.De scheidsrechter had ook in de EK-kwalificatie zijn rentree kunnen maken, maar fluit vrijdagavond Go Ahead Eagles - Excelsior. "Maar dat is mij te vroeg. Net als spelers moet ik weer wedstrijdritme krijgen", zegt Kuipers, die het wel 'spannend' vindt om weer een wedstrijd te fluiten. "Ik heb wel veel en hard getraind, dus ik ben wel fit qua trainingen. Maar dit wordt wel mijn eerste wedstrijd."

Kuipers heeft lang moeten revalideren van een blessure aan zijn bilspier. "In het begin was dat lastig, want ik kon niet heel veel. Na een maand of twee kon ik weer joggen. Toen heb ik de trainingen hervat, veel gefietst en gezwommen. Uiteindelijk kon ik weer normale trainingen hervatten. High intensity. Een scheidsrechter loopt toch een kilometer of tien, twaalf in de wedstrijd. Het is niet zo dat we net als spelers zeggen: we gaan tien minuten fluiten en daarna worden we gewisseld. We moeten eigenlijk klaar zijn voor de hele wedstrijd."

Binnenkort is Kuipers ook weer op de internationale velden te bewonderen. "De UEFA is wel blij dat ik weer bijna fit ben. Afgelopen maandag was ik in Genève voor de testlopen. Dan zijn ze blij dat ik die test heb gehaald. Ik ook, want ik heb zin om dit seizoen weer te gaan starten."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 8 augustus 2020

  2. vrijdag 7 augustus 2020