Engeland blijft dankzij Kane en Sterling foutloos in EK-kwalificatie

Engeland blijft dankzij Kane en Sterling foutloos in EK-kwalificatie

7 september 2019 – Engeland heeft zaterdagavond een simpele overwinning geboekt op Bulgarije. De Engelsen wonnen op Wembley met 4-0 van de Bulgaren en gaan weer aan kop in hun EK-kwalificatiegroep. Harry Kane en Raheem Sterling verzorgden de doelpunten in Londen. Oekraïne en IJsland deden eveneens goede zaken door respectievelijk Litouwen en Moldavië te verslaan.Engeland - Bulgarije 4-0
Na overwinningen op Tsjechië (5-0) en Montenegro (5-1) stond Engeland er voorafgaand aan het duel met Bulgarije al goed voor in Groep A. De belangrijkste concurrenten van de Engelsen, Kosovo en Tsjechië, speelden eerder op de zaterdag tegen elkaar. De Kosovaren wonnen met 2-1 en grepen daarmee de koppositie in de groep. Engeland wist echter dat het bij een zege op Bulgarije weer aan kop zou gaan.

Die overwinning kwam er ook. Bulgarije bleek geen partij te zijn voor Engeland, dat zich niet eens overmatig hoefde in te spannen om tot een zege te komen. Een fout in de opbouw van Bulgarije leidde de 1-0 in, gemaakt door Kane. De spits van Tottenham Hotspur was na rust vanaf de strafschopstip nog eens twee keer trefzeker. Sterling verscheen ook op het scorebord en maakte - evenals Kane - zijn vijfde doelpunt in drie EK-kwalificatiewedstrijden. In het laatste deel van de wedstrijd maakte Mason Mount, die in het seizoen 2017/2018 op huurbasis uitkwam voor Vitesse, zijn interlanddebuut.

Litouwen - Oekraïne 0-3
Op bezoek bij Litouwen verstevigde Oekraïne de koppositie in Groep B. De Oekraïners wonnen met 0-3 van de Litouwen en staan daardoor nu op dertien punten uit vijf wedstrijden. Oud-PSV'er Oleksandr Zinchenko opende de score namens de Oekraïners en ook Marlos en Ruslan Malinovski waren trefzeker tegen de Litouwers.

IJsland - Moldavië 3-0
Net als Engeland en Oekraïne kende IJsland een probleemloze avond. Kolbeinn Sigthorsson (ex-AZ en -Ajax) brak na een halfuur de ban tegen Moldavië. Na rust kregen Birkir Bjarnason en Victor Mudrac (eigen goal) ook een doelpunt op hun naam. IJsland gaat door de zege aan kop in Groep H met een voorsprong van drie punten op Turkije en Frankrijk, die een wedstrijd minder gespeeld hebben.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 14 december 2019

  2. vrijdag 13 december 2019