Saymak werkt conditionele achterstand weg: "Dat was bikkelen"

Saymak werkt conditionele achterstand weg: "Dat was bikkelen"

7 september 2019 – Mustafa Saymak is conditioneel nog niet waar hij wil zijn. De 26-jarige middenvelder, die onlangs bij PEC Zwolle terugkeerde na een mislukt avontuur in Turkije, merkt dat hij ten opzichte van zijn nieuwe teamgenoten een inhaalslag moet maken. "Tot mijn transfer trainde ik wel alleen. Dat is toch anders dan met een groep."PEC Zwolle haalde Saymak twee weken geleden op bij Rizespor, waar hij weinig aan spelen toekwam. Tegen Sparta (2-2) deed de middenvelder twintig minuten mee en tegen FC Emmen (1-3 winst) een kwartier. "Na mijn eerste 20 minuten tegen Sparta was ik dan ook buiten adem. Tegen Emmen ging het al iets beter", stelt Saymak tegenover De Stentor.

?"Begin deze week hadden we een piepjestest. Daar kwam een bosloop achteraan. Dat was echt bikkelen", gaat Saymak verder. "Ik was na die dag ook helemaal kapot. Ik wist dat ik een achterstand had, maar nog valt het me wel tegen. Tegen Arminia Bielefeld (2-0 verlies, red.) ging het alweer wat beter. Ik voel nu ook dat ik conditioneel sterker wordt. RKC zal geen probleem zijn volgende week, maar ik ben niet waar ik zijn moet."

Saymak speelde slechts een jaar in Turkije, maar is in Zwolle weinig bekenden tegengekomen. Van alle spelers met wie hij samenspeelde, lopen alleen Bram van Polen en Rick Dekker nog rond bij de Eredivisionist. De spelersgroep is veranderd en de club is professioneler geworden, merkt de middenvelder. "We moeten voor de training een app invullen, waarin we aangeven of we last hebben van spierpijn, goed geslapen hebben of kampen met stress. Als je dat niet doet, krijg je een boete. Ik was het niet gewend, maar ik denk dat het alleen maar goed is."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 29 september 2020

  2. maandag 28 september 2020