Kosovo dichter bij EK-droom na overwinning op Tsjechië

Kosovo dichter bij EK-droom na overwinning op Tsjechië

7 september 2019 – Kosovo mag serieus denken aan deelname aan het EK van volgend jaar. De Kosovaren zetten zaterdagmiddag een volgende stap richting de eindronde door voor eigen publiek concurrent Tsjechië met 2-1 te verslaan. Kosovo gaat door de zege (tijdelijk) aan kop in Groep A.De wedstrijd begon niet goed voor Kosovo. Na een kwartier schoof Patrick Schick de 0-1 tegen de touwen. Het team van bondscoach Bernard Challandes stelde echter snel orde op zaken via Vedat Muriqi, die van dichtbij voor de gelijkmaker tekende. Halverwege de tweede helft maakte Mergim Vojvoda de winnende 2-1.

Met acht punten uit vier wedstrijden gaat Kosovo, dat nog nooit deelnam een eindronde, aan kop in Groep A. Engeland, dat twee duels minder heeft gespeeld, heeft twee punten minder. Ook Tsjechië, dat evenveel wedstrijden heeft gespeeld als Kosovo, staat op zes punten. Kosovo speelt dinsdag tegen Engeland (uit) en treft later in de EK-kwalificatiecyclus nog Montenegro (thuis), Tsjechië (uit) en Engeland (thuis).

Eindigt Kosovo niet bij de eerste twee in de EK-kwalificatiegroep, dan kan het land zich alsnog plaatsen voor de eindronde. De Kosovaren werden groepswinnaar in de Nations League en kunnen via de play-offs alsnog een EK-ticket verdienen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 19 september 2019

  2. woensdag 18 september 2019