Tah kop van Jut: "We waren niet agressief genoeg"

Tah kop van Jut: "We waren niet agressief genoeg"

7 september 2019 – Jonathan Tah beleefde vrijdag een avond om snel te vergeten. De Duitse centrumverdediger was tegen Oranje (2-4) bij alle tegendoelpunten betrokken en werd daags na de EK-kwalificatiewedstijd in Hamburg afgemaakt in de Duitse pers. "Het was geen gemakkelijke wedstrijd", zegt Tah met gevoel voor understatement.BILD maakte Tah na de wedstrijd tegen Oranje met de grond gelijk. 'De eerste nederlaag in de kwalificatie komt vooral door Jonathan Tah', schreef de scribent van de Duitse krant. 'De verdediger zag er niet goed uit bij het eerste doelpunt, de tweede goal maakte hij zelf, de 2-3 kon hij niet voorkomen en bij de 2-4 onderschepte hij de wereldpass van Depay niet.'

Aan de 1-2, het eigen doelpunt van de verdediger, kon Tah vrij weinig doen. "Het eigen doelpunt was ongelukkig. Je probeert alles uit de kast te trekken om een goal te voorkomen en dan gebeurt zoiets. Het was de eerste eigen goal uit mijn carrière. Daar leer ik weer van", aldus de verdediger van Bayer Leverkusen tegenover Sport1.

Doelman Manuel Neuer sprak Tah na de wedstrijd toe. "Hij vertelde me: als jij er niet stond, had een Nederlander gescoord. Maak je geen zorgen. Natuurlijk baalde ik er aanvankelijk van, maar je moet professioneel mee omgaan", aldus Tah. "We speelden te passief. Vooral in de tweede helft zakten we ver terug. Op de momenten dat Nederland erdoorheen kwam, waren we niet agressief genoeg. Aan de bal waren we niet dominant. We hebben de wedstrijden niet in handen genomen, wat Nederland vertrouwen gaf."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 29 november 2020

  2. zaterdag 28 november 2020