Hoe ziet de route voor het Nederlands elftal er verder uit?

Hoe ziet de route voor het Nederlands elftal er verder uit?

7 september 2019 – Door de overwinning op Duitsland heeft Nederland de rode loper richting het EK voor zichzelf uitgerold. De zege in Hambrug brengt meerdere voordelen met zich mee. Oranje heeft een beter onderling resultaat met Duitsland en zou zich nog een misstap kunnen veroorloven. Hoe ziet de route voor het Nederlands elftal er verder uit?De eerste twee landen van iedere kwalificatiegroep kwalificeren zich rechtstreeks voor het eindtoernooi van komende zomer. Wanneer Nederland de resterende zeven duels wint, gaat het als groepswinnaar richting de loting. Met Duitsland heeft Oranje de zwaarste tegenstander gehad, maar wacht nog wel de dubbele ontmoeting met het tot nu toe foutloze Noord-Ierland. Anderzijds spelen de Noord-Ieren ook nog twee keer tegen Duitsland.

Oranje op rapport: Memphis grote uitblinker, Cillessen redt Oranje

Stand
1. Noord-Ierland 4 - 12 - +5
2. Duitsland 4 - 9 - +9
3. Nederland 3 - 6 - +5
4. Wit-Rusland 5 - 3 - -7
5. Estland 4 - 0 - -12

Programma Nederland
9 september: Estland - Nederland
10 oktober: Nederland - Noord-Ierland
13 oktober: Wit-Rusland - Nederland
16 november: Noord-Ierland - Nederland
19 november: Nederland - Estland

Noord-Ierland en Duitsland speelden een wedstrijd meer, omdat Oranje deze zomer op de finaleronde van de Nations League actief Waar Nederland in Portugal op een haar na de eindzege miste, bleef Noord-Ierland winnen en ontstond een vertekend beeld in de kwalificatiepoule. In theorie hebben zowel Nederland als Duitsland en Noord-Ierland een toegangsbewijs voor het EK in eigen hand. Wit-Rusland en Estland doen voor spek en bonen mee. Mocht Nederland gelijk eindigen met Duitsland en/of Noord-Ierland, dan bepalen de volgende criteria de rangschikking:

1. Onderling resultaat
2. Doelsaldo
3. Aantal doelpunten
4. Aantal doelpunten in uitwedstrijden
4. Aantal overwinning
5. Aantal overwinningen in uitwedstrijden
6. Fair Play-ranking
7. Positie in de Nations League

Wat als het fout gaat?
Mocht de kwalificatiereeks onverhoopt toch mislukken voor het Nederlands elftal, dan is het succes in de Nations League een vangnet voor Oranje. Door de groepswinst in de Nations League heeft Oranje in ieder geval recht op het spelen van play-offs voor plaatsing voor het Europees kampioenschap. Nederland zou dan in een barrage terechtkomen met drie anderen landen die allemaal strijden om één ticket.

Wat schrijven de Duitse media over de 2-4 in Hamburg?

Belangrijke data
22 november: loting voor play-offs
30 november: loting EK 2020
26-28 maart: halve finales play-offs
29-31 maart: finales play-offs
12 juni-12 juli: eindtoernooi

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020