Van 't Schip: "De mensen zijn een beetje klaar met Griekse elftal"

Van 't Schip: "De mensen zijn een beetje klaar met Griekse elftal"

7 september 2019 – John van 't Schip moet de publieke opinie rondom het Griekse elftal zien te keren. Voor een EK-ticket is een wonder nodig, maar de Nederlander krijgt naar eigen zeggen de ruimte om toe te werken naar de kwalificatiecyclus voor het WK in Qatar."De mensen zijn een beetje klaar met het Griekse elftal", zegt Van 't Schip in het Algemeen Dagblad. "Dat moeten wij veranderen. Nee, dat gaan wij veranderen. Maar we hebben tijd nodig. Normaal gesproken is kwalificatie inderdaad niet meer mogelijk. Aan ons nu de taak om een selectie te formeren waar kwalificatie voor het WK in Qatar mee wordt behaald."

Van 't Schip vraagt daarvoor om de steun van de bond. Na de Europese titel in 2004 onder Otto Rehhagel sneuvelden Claudio Ranieri, Sergio Markarian, Michael Skibbe en Angelos Anastasiadis als gevolg van te hoge verwachtingen.

"Er spelen maar weinig Griekse spelers bij de topclubs in eigen land. Er is ons uitgelegd dat de kwaliteit van de Griekse competitie flink is afgenomen door de economische crisis in het land. Net als het hele land op economisch vlak moet ook het Griekse voetbal de weg omhoog weer zien te vinden. Misschien is dit het moment om jongere spelers te gaan inpassen. Zoals Marios Vrousai en Vangelis Pavlidis van Willem II, die tegen Finland al debuteerden."

Komende zondag speelt Van 't Schip zijn tweede wedstrijd als bondscoach van Griekenland. Liechtenstein komt naar Athene. In het Olympisch stadion passen 70.000 toeschouwers, maar worden er een paar duizend verwacht.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. donderdag 21 november 2019

  2. woensdag 20 november 2019