Reis: "Er is wel interesse van nationale ploeg Slowakije geweest"

7 september 2019, 12:58

Ludovit Reis kan kiezen uit een interlandcarrière voor Nederland of Slowakije, vooralsnog gaat zijn voorkeur uit naar Oranje. Momenteel richt de middenvelder van FC Barcelona B zich op de EK-kwalificatie met Jong Oranje. Aanstaande dinsdag wacht Cyprus op De Vijverberg.

Reis' ouders komen uit Slowakije, zelf werd hij in Haarlem geboren. Daardoor mag de oud-speler van FC Groningen voor beide landen uitkomen. "Er is wel interesse van de nationale ploeg van Slowakije geweest", erkent Reis in het Algemeen Dagblad. "Maar ik speel nu voor Jong Oranje. Twee jaar geleden, bij Oranje onder 17, heb ik die keuze gemaakt. Het is nog niet officieel, ik kan nog altijd voor Slowakije uitkomen. Je weet niet wat de toekomst brengt, maar op dit moment kies ik voor Nederland."

De KNVB hoopt ook dat Sergino Dest van Ajax en PSV'er Mohamed Ihattaren voor Oranje kiezen. Dest speelde vrijdagnacht (Nederlandse tijd) een oefenduel met de Verenigde Staten. De KNVB hoopt de Ajacied alsnog te overtuigen om voor Nederland uit te komen. Daar is haast bij geboden, want volgende maand kan Dest zijn eerste officiële interland voor Team USA spelen. Ihattaren wil eerst nog geen keuze maken en werd op eigen verzoek niet opgeroepen voor Jong Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen