Spoorboekje: Oranje naar Tallinn, Roda JC tegen TOP Oss

Spoorboekje: Oranje naar Tallinn, Roda JC tegen TOP Oss

8 september 2019 – Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op zondag 8 september.
Nieuws

Nederland reist naar Tallinn
Het Nederlands elftal maakt vanochtend de oversteek van Hamburg naar Tallinn. Aan het einde van de middag schuift Ronald Koeman aan voor de persconferentie in aanloop naar het EK-kwalificatieduel met Estland. Aansluitend gaat de bondscoach het veld op voor een deels besloten training.

Wedstrijden

Roda JC - TOP Oss (14.30 uur)
Roda JC lijkt steeds meer op trekken aan een dood paard. De komst van Mauricio Garcia de la Vega heeft de lucht boven de club bepaald niet doen klaren. Deze week werd bekend dat er binnen Roda grote twijfels bestaan over de Mexicaan, die in het NRC ook al in opspraak raakte. En dan moet de KNVB de overname nog goedkeuren. De sportieve prestaties lopen parallel aan het wel een wee in de organisatie. Met één uit vier is Roda gedeeld hekkensluiter. Een positief resultaat tegen TOP Oss is dan ook dringend nodig.

Arsenal (v) - West Ham United (v) (15.30 uur)
De Nederlandse enclave bij Arsenal begint vandaag aan de FA Women's Super League. Het doel van Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en aanwinst Jill Roord is duidelijk: titelprolongatie. Arsenal was afgelopen seizoen de beste, mede door een uitmuntende Miedema. De spits werd dinsdag in het EK-kwalificatieduel van Oranje met Turkije nog gewisseld, maar dat was uit voorzorg en vanmiddag verschijnt ze tegen West Ham United waarschijnlijk aan de aftrap.

Griekenland - Liechtenstein (20.45 uur)
John van 't Schip moet vanavond zijn eerste zege boeken als bondscoach van Griekenland. Tegen dwerg Liechenstein is dat verplichte kost. Voor de ambities in de EK-kwalificatie maakt het waarschijnlijk weinig uit. Halverwege de campagne hebben de Grieken acht punten minder dan nummer twee Finland. Een wonder kan Van 't Schip alleen nog helpen, daarom gaat bij de Europees kampioen van 2004 de blik al langzaam op de kwalificatiecyclus voor het WK 2022.

Voetbal op tv

10.00 uur: Goedemorgen Oranje, FOX Sports 1 - talkshow
12.15 uur: Helmond Sport - FC Eindhoven, FOX/FOX Sports 1 - live verslag uit Eerste Divisie
14.30 uur: Roda JC - TOP Oss, FOX/FOX Sports 1 - live verslag uit Eerste Divisie
15.00 uur: Armenië - Bosnië-Herzegovina, Ziggo Sport - live verslag van EK kwalificatie-duel
16.45 uur: Almere City - FC Volendam, FOX Sports 1 - live verslag uit Eerste Divisie
18.00 uur: Georgië - Denemarken, Ziggo Sport - live verslag van EK-kwalificatieduel
18.00 uur: Roemenië - Malta, Ziggo Sport - live verslag van EK-kwalificatieduel
18.50 uur: Dit was het Weekend, FOX/FOX Sports 1 - nabeschouwing op afgelopen weekend
19.50 uur: Rondo, Ziggo Sport - talkshow
20.45 uur: EK Switch, Ziggo Sport - live updates uit EK-kwalificatie
20.45 uur: Zweden - Noorwegen, Ziggo Sport - live verslag van EK-kwalificatieduel
20.45 uur: Finland - Italië, Ziggo Sport - live verslag van EK-kwalificatieduel
22.05 uur: Studio Voetbal, NPO 1 - talkshow

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 september 2019

  2. zaterdag 14 september 2019