Ziyech uitgefloten na misser, bondscoach corrigeert eigen publiek

7 september 2019, 12:31   Bijgewerkt: 10 september 2019, 23:45

Hakim Ziyech is gisteren (vrijdag) uitgefloten door het eigen publiek van Marokko. De Ajacied (op archiefbeeld) miste na zijn cruciale misser op de Afrika Cup in het oefenduel met Burkina Faso (1-1) opnieuw een strafschop. Bondscoach Vahid Halilhodzic wond zich op over de fluitconcerten richting Ziyech.

"Er was één ding wat mijn teleurstelde: Hakim Ziyech, een speler van onze nationale ploeg, werd uitgefloten na het missen een penalty. Dat verdient hij niet", sprak Halilhodzic, die Hervé Renard na de Afrika Cup opvolgde. "Ziyech is een goede jongen en geweldige speler. Een eigen speler uitfluiten is niet leuk, dat waardeer ik helemaal niet."

Ziyech faalde op de Afrika Cup vanaf elf meter, waarna Marokko vroeg werd uitgeschakeld door Benin. Met Halilhodzic aan het roer maken de Atlasleeuwen een nieuwe start. Het treffen met Burkina Faso was voor de Bosniër zijn debuut op de Marokkaanse bank. Naast Ziyech gaf hij ook Nourdin en Sofyan Amrabat een basisplaats. Noussair Mazraoui kreeg geen oproep, hij is met Jong Marokko op pad. Aanstaande dinsdag sluit Marokko de interlandperiode af met een oefenwedstrijd tegen Niger.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen