Zieke Gakpo is de vijfde speler die afhaakt bij Jong Oranje

Zieke Gakpo is de vijfde speler die afhaakt bij Jong Oranje

7 september 2019 – De personele problemen bij Jong Oranje worden steeds groter. Cody Gakpo is de volgende die zich heeft afgemeld. De PSV-aanvaller is ziek en verlaat daarom het trainingskamp, dat het in teken staat van het aanstaande EK-kwalificatieduel met Cyprus. Bondscoach Erwin van de Looi roept geen vervanger op. Hij zag eerder al Justin Kluivert, Jay-Roy Grot, Myron Boadu en Tyrell Malacia om verschillende redenen afhaken.Gakpo heeft drie interlands voor Jong Oranje achter zijn naam staan. Hij debuteerde in maart voor het elftal van Van de Looi. Sindsdien scoorde de PSV'er twee keer. De ziekte van Gakpo komt slecht uit, omdat aanvallers Kluivert, Grot en Boadu ook al niet beschikbaar zijn.

Kluivert werd door de blessure van Steven Bergwijn bij het Nederlands elftal gehaald. Grot kwam als Kluiverts vervanger, maar de Vitesse-speler meldde zich met knieklachten weer af. Voor hem werd vervolgens Azor Matusiwa bij de selectie gehaald.

Boadu - voor het eerst opgeroepen - moest Jong Oranje verlaten met een bovenbeenblessure. Zijn vervanger is Daishawn Redan van Hertha BSC. Malacia moet net als Gakpo door ziekte het duel van dinsdag laten schieten. Het treffen op De Vijverberg met Cyprus is de eerste in de EK-kwalificatie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 28 januari 2021

  2. woensdag 27 januari 2021